Teamfoto Moorman Totaal Techniek Lekdetectie
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Delft, hoofdvestiging Lelystad

Hoe spoor je zelf een waterlekkage in huis op

Redactie delftlekdetectie.nl, 18 maart 2024
Moorman Totaal Techniek Lekdetectie helpt u graag bij het opsporen van plafond lekkage.
Neem contact op met Moorman Totaal Techniek Lekdetectie voor het opsporen van plafond lekkage.

Een lekkage in uw woning kan voor de nodige stress zorgen, maar het lokaliseren ervan kan een uitdaging vormen. Hier zijn enkele handige tips en een stappenplan om zelf een lek in huis op te sporen. Bovendien bespreken we wat u moet doen als je de lekkage niet kunt vinden.

Welke stappen kunt u volgen om zichtbare tekenen van een lek in huis te observeren?

Voordat u begint met het zoeken naar de lekkage, is het van belang om aandacht te besteden aan zichtbare signalen van een lekkage. Onderzoek vochtplekken op muren, plafonds of vloeren, kijk naar schimmelvorming, controleer verkleuringen en ruik aan eventuele ongewone geuren. Deze aanwijzingen kunnen u assisteren bij het lokaliseren van het stuk waar de lekkage plaatsvindt.

Stap 2: Inspecteer potentiële probleemgebieden

Speur naar dakpannen die ontbreken, beschadigde dakbedekking of slechte afdichting rond schoorstenen. Onderzoek de badkamer op vochtige plekken, scheuren in tegels, of lekkages in sanitair zoals de douche, bad of wastafel. Let op zichtbare signalen van lekkage bij de leidingen, zoals druppels, vochtige plekken of verkleurde muren in de omgeving van de leidingen.

Houd uw oren gespitst voor rare geuren bij afvoerputjes en inspecteer de riolering op mogelijke lekkagesignalen. Check radiatoren en leidingen op vochtvlekken en luister naar ongewoon geluid. In bepaalde gevallen is een lekkage zo ernstig dat deze al op meerdere plekken te zien is.

Hoe u vochtigheidsmeters dient te hanteren

Wanneer u een lekkage vermoedt die niet direct zichtbaar is, is het raadzaam vochtigheidsmeters te gebruiken. Met deze handige apparaten kunt u het vochtgehalte in materialen meten. Hoge vochtigheidsniveaus kunnen wijzen op een lekkage, zelfs als er nog geen zichtbare tekenen zijn.

U kunt als stap 4 een akoestische inspectie doen

Luister aandachtig naar geluiden van waterstroming in de leidingen. Dit kan een indicatie zijn van een lekkage, vooral als het geluid abnormaal is. Bij het lokaliseren van het exacte punt van de lekkage kan een stethoscoop goed van pas komen.

Wat te doen als de waterlekkage niet op te sporen is?

Als u niet zeker bent van de oorzaak van de lekkage, is het verstandig om terughoudend te zijn met eigen onderzoek of sloopwerk. Het risico op verdere schade is groot. Als u na nauwgezet onderzoek de lekkage niet kunt achterhalen, is het verstandig om Moorman Totaal Techniek Lekdetectie te benaderen. Door gebruik te maken van technologieën zoals thermografie en akoestische detectie kunnen lekdetectiespecialisten lekkages heel nauwkeurig vinden.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1291 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Moorman Totaal Techniek Lekdetectie

Moorman Totaal Techniek Lekdetectie is dé expert in Nederland op het gebied van lekdetectie. Door het gebruik van de modernste technieken sporen wij zonder onnodig hak- en breekwerk al je (vocht) lekkages op. Moorman Totaal Techniek Lekdetectie is in heel Nederland actief.


Wij onderscheiden ons in onze expertise, hanteren een voordelig tarief, hanteren geen verborgen kosten, we zijn in heel Nederland actief, we kunnen snel ter plaatse zijn en we kunnen na het detecteren en rapporteren van de lekkage ook vaak de gevolgschade repareren. Kortom wij nemen al je zorgen uit handen!


In de meeste gevallen worden onze kosten vergoed door je (opstal)verzekering!





Keurmerk ConsuBeter